Sefiller/ Victor Hugo

Victor Hugo tarafından yazılan Sefiller adlı romanı ilk gençliğinde okumayan var mı? Şayet sizin de zihninizin tozlu raflarında Sefiller’e dair bilgiler puslandıysa size harika bir haberimiz var.

Sezai Aydın’ın seslendirmesiyle Jean Valjean’ın hikayesini radyo tiyatrosu keyfiyle dinleyebilirsiniz.

Sefiller romanı ilk olarak 1862’de yayınlandı. 19. yüzyılın en büyük eserlerinden biri olarak kabul gördü. Hikâye 1815’te başlar ve 1832’deki Paris Haziran Ayaklanması‘nda son bulur. Birkaç karakterin yaşamını ve birbirleriyle alakasını ele alan roman daha çok eski mahkûm Jean Valjean‘ın yaşam mücadelesi ve kefaretini ödemeye çalışmasına odaklanır.

Jean Valjean ekmek çaldığı için beş yıl kürek cezasına çarptırılmış, birkaç kez kaçmaya kalkıştığı için cezası ağırlaşmış, on dokuz yıl hapiste kalmıştır. Çok kuvvetli bir insan olan Jean Valjean, hapiste iyi duygularını kaybetmiş gibidir. Hapisten çıkınca, mahkûm olduğunu gösteren belge yüzünden herkes ona kötü davranır.

Jean çektiği sıkıntılardan sonra kendi kimliğini gizleyerek ve Madlen Baba olarak yeni bir şehirde yeni bir hayat kurar. Sefiller hem yazıldığı dönemde hem sonrasında toplumsal eleştirileri ile okuru kendine çeken bir roman olma özelliğini yitirmemiştir. Aynı zamanda Sefiller, Hugo’nun en çok okunan eseridir.

1 Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerikte Kopyalama Yasaktır. ©️ Bu yazının her türlü telif hakkı yazarın kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
  • No products in the cart.
Sohbeti aç
Canlı Destek